capoeira

Urnik

Starši in otroci 4 - 7 let

ŠOLA ZA MLADE SUPER HEROJE

ZA KOGA?

  • capoeira trening za otroke od 4-7 let
  • capoeira trening za starše

Vpis možen celo leto!

ZAKAJ JE CAPOEIRA TRENING ZA OTROKE DOBRA IZBIRA?

Otroci radi tečejo, oponašajo živali, se prevračajo in iz sebe spuščajo raznorazne zvoke. Capoeira jim omogoča vso to svobodo izražanja v skupnosti vrstnikov.

Na tečaju preko igre raziskujemo marsikatere gibalne vzorce, ki jim jačajo telo, razvijajo motoriko in koordinacijo ter jih gradijo v mladostnike, ki se v svojem telesu počutijo dobro. Uživajo v izvajanju akrobatskih elementov, neverbalni komunikaciji s soborci in ritmičnem poplesavanju.

Včasih utihnejo ob poslušanju zgodb o legendarnih capoeiristih, morju in amazonskih živalih. Prevzame jih zvok tradicionalnih tolkal, na katere včasih zaigramo tudi eksperimentalni jazz. V uho pa jim pride še portugalščina preko besedil in melodij ljudskih pesmi.

ZAKAJ BI TRENIRALI TUDI STARŠI?

Capoeira je v veliki meri socialna veščina, kjer soustvarjajo različne generacije. Starše in otroke tako poveže na novi ravni, preko giba, glasbe in skupnih iger. Trening poteka s svojim pedagogom v drugem delu dvorane.

Trening je prilagojen vsakemu posamezniku. S poudarkom na najboljšem biomehaničnem premikanju, ki spodbudi mobilnost sklepov in motoriko celega telesa. Glasbo (igranje inštrumentov in petje) se učimo skupaj z otroci. Zabavno bo!