capoeira

POVEŽI,
OBRNI,
IGRAJ!

ODRASLI

Bodi v formi, agilen in močan. S stilom kakopak!
Capoeira je močan izraz v svetu gibalnih umetnosti. Vstopi v svet ulične premetenosti in urbanih akrobacij!
Razišči glasbeni vibe in bogastvo afro-brazilske kulture skozi prizmo Capoeire.

OTROCI & STARŠI

Ste vedeli, da se gibljemo na sedem osnovnih načinov? Hoja, tek, skakanje, plezanje, plazenje, valjanje, dviganje in nošenje. Na igriv način bomo raziskali gibalne vzorce, ki otrokom jačajo telo, razvijajo motoriko in koordinacijo.
Naj otrok položi roke na tla! Preko stoj in koles, skokov in brc, dialoga in glasbe se otroci naučijo, kako postati pravi SUPER JUNAK!

NAŠA ZGODBA

Skupina Balanço da Meia Lua

Naša zgodba se je začela skozi gib in kulturo. Venomer se spreminja in prilagaja. Katjuša ji je dala prvo kaotično in ustvarjalno smer. Mojster Pontapé vnaša starodavne in pozabljene ideje. Cavalo doprinaša z zgodovinskimi referencami in praktičnimi rešitvami. Člani plemena prihajamo iz različnih vetrov in kultur. Vsak s svojo zgodbo doprinaša k barvitosti izraza naše skupnosti. Ne bomo spremenili sveta, lahko pa majhne trenutke napolnimo z veseljem, ustvarjalnostjo in občutkom pripadnosti. Za sebe in druge okoli nas.

Projekti

Gojimo širok spekter aktivnosti, zato poleg rednih tečajev in delavnic organiziramo in podpiramo tudi projekte: Roda Aberta na ulicah Ljubljane, ulične in gledališke predstave, program mladih mentorjev in različna umetniška dela.

MENTORJI

Katjuša s svojim edinstvenim pedagoškim pristopom in strokovnostjo na vključujoč način spodbuja igrivost in kreativnost posameznikov. Treninge bogati s svojimi izkušnjami iz cirkusa, gledališča in plesa
Nikola svoje izkušnje iz različnih borilnih veščin prenaša na posameznike z individualnim pristopom in s konkretno razlago gibov. S svojo pretkanostjo na zabaven način spodbuja sproščenost gibanja in zavedanje v prostoru.

skills & powers:
– social work
– capoeira
– environmentalist
– child pedagogy

titles & education:
– fluid balance & capoeira mentorship course
– management of life long learning
– herbalist

Uporabne povezave

IZKUŠNJE

PRIMOŽ PODOBNIK-PROFESIONALNI GLASBENIK

“Pri Capoeiri mi je všeč to, da je v njej veliko različnih stvari. Vsakič se lahko osredotočiš na drug del. Od igranja inštrumentov, petja, druženja, gimnastike in akrobacije do improvizacije, spontanosti, borbe in humorja.”

MARJA KOREN–MLADINSKA DELAVKA
“Omogoča mi, da se premikam v smeri, za katere se mi niti sanjalo ni, da je mogoče. S Capoeiro premikam tudi meje v svoji glavi. Brišejo se meje med ‘normalnim’ in ‘nenormalnim’ telesom.”
ANDRAŽ PURGER-PROF.ŠP.VZG,APM TERAPEVT IN UČITELJ ZHINENG QIGONG

“Capoeira je tako široka, da z gibanjem in glasbo zajame bistvo življenja in to je uživanje v trenutku prisotnosti. Capoeiro priporočam kot odgovor na ponoreli svet, pridi na trening in se začuti.”

Prijavi se na newsletter

Poveži se z nami